SAGE


SAGE is een kunstenaarsduo dat bestaat uit beeldend kunstenaar Saskia van Herwijnen en dichter Gerrit van Schuppen. SAGE is een duo met de focus op het poëtische van en in beelden, en onderzoekt beeld- en woordcombinaties met vaak verrassende en fraaie gevolgen. Hoewel ze niet vies zijn van woordgrapjes, overstijgen de creaties van SAGE die met grote hoogte. Niet zelden zorgt de titel daarvoor, wat niet wegneemt dat de werken van SAGE ook zonder titel draagkracht hebben voor kwaliteit. 

'Schepping' - Kunstenaars: SAGE


Niet alleen steekt SAGE tijd in eigen oeuvre, SAGE toont ook interesse voor kunstenaars met oog voor beeld en woord en besteedt tijd aan het betrekken van andere kunstenaars bij exposities en andere kunstzinnige projecten.

In Schiedam bedacht het duo een poëzieplein, dat naast een echt plein ook een aanleiding werd om maandelijks een poëzieposter samen te stellen met werk van een andere dichter en andere beeldend kunstenaar en die overal in Schiedam op te hangen. De posters zijn uiteindelijk gebundeld in een boek met de naam 'poëzieplein' en uitgegeven door uitgeverij Artemis.


SAGE bedacht ook het Mobiele Mini Museum MMM waarin werken van andere kunstenaars werden tentoongesteld.

 

Het Mobiele Mini Museum van SAGE

 
Ook Galerie '93 was een initiatief van SAGE, in samenwerking met Olaf Risee en Tine Moniek, organiseerden zij exposities met de combinatie van beeld en woord als uitgangspunt.

'Alfabed' - Kunstenaars: SAGE


SAGE heeft niet als uitgangspunt eco te werken, maar infiltreert het dagelijks leven en vindt zo op een natuurlijke manier eerder onzichtbare opvallendheden en tilt die naar een hoger plan door ze ofwel uit de context te halen, ofwel aan te wijzen, met omgevingsvriendelijke technieken.

Materialen die SAGE o.a. inzet: kaas, klei, pitabrood, as.

 

Film: Jolie Hakkert 

 

Meer informatie over SAGE vind je op www.sage-art.nl

 

 

 

 

 

colofon copyright disclaimer contact
arteco magazine voet